fbpx

Csillagvizsgáló – videóinterjú Drippey Mátéval

2024. szeptember 02.

Drippey Máté a Zeneakadémián diplomázott, majd után Svájcban folytatta tanulmányait, miközben Budapesthez kötötte az öttagú Symbiosis 5 zenekar sikere. Nemcsak hazánkban, de külföldön is több versenyt megnyertek.

Csillagvizsgáló - Drippey Máté

Mátét a tanulmányairól, a zenekarairól, az ingázásról és a terveiről kérdeztem. Ami kimaradt, azt egy villáminterjúban alább elolvashatják.

A zeneszerzés mennyire fontos az életedben?

Drippey Máté: A zeneszerzés egyelőre (még sajnos) nem tartozik a mindennapi zenei tevékenységeim közé. Vannak időszakok, amikor intenzíven foglalkozom vele, például a diplomámra írtam három számot egy éve, azóta néha-néha, ha jön egy ötletem, akkor azt leírom, viszont az ötletelés részére nem gyakran szánok időt. Szeretném azonban ezt is a zenei tevékenységeim szerves részévé tenni, viszont egyelőre az improvizálás, a számok tanulása jobban foglalkoztat. Többet foglalkozom azonban hangszereléssel, ugyanis Lausanne-ban az egyetemen sok lehetőségem nyílik többféle formációra adaptálni számokat, valamint a Symbiosis 5 repertoárt is időről időre újragondoljuk a hangszerelés szempontjából, főleg olyankor, amikor csatlakozik hozzánk egy vendégművész.

Mikor és hol fogsz legközelebb játszani?

Drippey Máté: Játszani legközelebb szeptember 26-án az A38-on fogunk, pontos időt még nem tudok, de jelzek, amint tudom.

 

 

A videóban szereplő zenészek és helyszínek:

Symbiosis 5 / Müpa Jazz Showcase: közönségdíj és szakmai díj - 2023

Drippey Máté - szaxofon,
Kapolcsi-Szabó Levente - zongora,
Virág Benedek - gitár,
Gyányi Tamás - bőgő,
Majsai Roland - dob

 

Helyszín:
Müpa Jazz Showcase
2023. január 28.

 

iF Jazz Café
2022. január 4.

 


Budapest Jazz Club
2024. augusztus 14.

 

 

 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült.

Fotó: Sztraka Ferenc, Irk Réka

Videó: Irk Réka, Szűcs Gergely
Hang: Fűzfa Bence / Budapest Jazz Club

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
22
24
25
26
27
28
29
30
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005