fbpx

Wacław Felczak pályázatok kicsiknek és nagyoknak

2024. augusztus 15.

Ismét megnyílt a magyar-lengyel kapcsolatok ápolására létrehozott Wacław Felczak Alapítvány pályázati listája tudományos és kulturális együttműködésekre összpontosítva.

Wacław Felczak Alapítvány pályázat

A tizenegyféle pályázat közül többre tudnak pályázni jazz-zenészek és hozzájuk kapcsolódó kulturális és kutatási projektek. Van pályázat fiataloknak, hogy együtt tudjanak alkotni lengyel zenészekkel, van doktori hallgatóknak ösztöndíj, ha lengyel zenészeket kutatnak, a lengyel-magyar kultúra megismertetésére lehet pályázni vagy lengyel vendégoktató meghívására van lehetőség vagy a két ország zenéjének, jazz-zenéjének tudományos kutatására, tudományos cikkek megírására is lehet jelentkezni.

A felsorolás előtt még felhívjuk a fiatalok figyelmét arra, hogy az Év Fiatal Jazz Tehetsége versenyre már csak augusztus 20-ig lehet jelentkezni!

Sasfiókák - A pályázat célja, hogy a magyar–lengyel ifjúsági alkotó együttlétet a lehető legszélesebb spektrumon támogassa. A pályázat célcsoportja a 3 és 30 év közötti gyermekek és fiatalok.

Skamander - A pályázat lehetőséget kíván biztosítani a magyar és lengyel művészek, illetve kulturális szakemberek számára, hogy együttműködésükkel erősítsék a két nemzet kultúrájának megismertetését.

Piast - A pályázat célja, hogy tanulmányi ösztöndíj keretében támogassa a magyarországi felsőoktatási intézmények tehetséges lengyel mesterszakos (MA) hallgatóit.

Jagelló - A pályázat célja, hogy tanulmányi ösztöndíj keretében támogassa a magyarországi felsőoktatási intézmények lengyel vonatkozású kutatásokat folytató tehetséges doktorandusz hallgatóit.

Szent Kinga Gyűrűje - A pályázat célja elsősorban a magyarországi lengyel tanszékek színvonalának és versenyképességének megtartása és emelése, valamint bármely magyarországi felsőoktatási intézmény tetszőleges tanszékére meghívott, tudományterületükön kiemelkedő szakmai színvonalat elért lengyel előadók vendégoktatóként történő meghívása, amit az Alapítvány anyagi támogatással kíván ösztönözni.

Örökéletű Tölgy - A pályázat célja a magyar és a lengyel nemzet történelmi, kulturális, művészeti, gazdasági, közéleti és egyéb szakterületen ápolt kapcsolatával összefüggő tudományos kutatások támogatása.

Visztula - A pályázat célja a Lengyelország, a lengyel kultúra, a magyar–lengyel kapcsolatok iránt érdeklődő, tehetséges fiatalok ösztönzése tudományos-ismeretterjesztő cikkek írására, ezáltal a lengyel kultúra népszerűsítése.

Szárnyas Huszárok - A pályázat célja, hogy 18 és 35 év közötti magyar állampolgárságú művészeket támogasson lengyel vonatkozású tevékenységük megvalósításában.

 

A pályázatokra egységesen augusztus 30-ig lehetséges jelentkezni online, a wfa.hu oldalon.

 

 Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
22
24
25
26
27
28
29
30
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005