fbpx

Programajánlók

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2024. május 24-én, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Csapó Krisztián - Papp Mátyás Quintet // Tribute to J.J. Johnson

A Djabe májusban a világhírű amerikai gitárossal, Chieli Minuccival hatnapos turnéra indul az országban. Tavaly a vinil album kiadását követően határozták el a közös fellépést, melynek nem véletlenül adták a Tour of Waterfalls címet.

A gitáros Lamm Dávid 2010-ben jelentette meg utolsó lemezét, ám a szerdai (május 22.) koncertjén a télen megjelenő lemezének elő-bemutatója várható a Müpa kistermében.

Három táborról kaptunk eddig hírt, amiket Szombathelyen, Budapesten és Pilisvörösváron tartanak.

A Magyar Jazz Szövetség kezdeményezésére és szervezésében fergeteges jazzünnepet szerveznek a Margitszigeten, ahol a fiatal tehetségek is fellépnek a jazzélet vezető egyéniségei mellett.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban 2024. május 17-én, PÉNTEKEN 20:00 órai kezdettel bemutatja: Mr. Dinamit & Miss Bomba - Tim Lapthorn (UK) & Bolba Éva Quartet

Hálóban a Guitar Madness

Jazz 2024. máj. 11.

A következő koncert a Háló Jazz Klubban május 14-én lesz 19 órakor: Guitar Madness - lemezbemutató

Rákosmentén félévzáró koncertre várják a közönséget vasárnap, ahol a házigazda is megragadja a gitárját.

Idén már 33. alkalommal kerül sor a Balaton-felvidék legnagyobb kulturális fesztiváljára, a Művészetek Völgyére, ahol ennyi jazz-zene még sosem szólt, arról nem is beszélve, hogy tavaly óta már nem csak a kortárs jazz, de a mainstream és egyéb fúziós irányzatok is megjelennek. Idén 2972 programmal készülnek Kapolcson, ebből közel 70 jazz eseménnyel. De jó lenne, ha ennek csak egy kis része valósulna meg egy héttel később a közeli jazzpikniken, aminek a neve idén már egyáltalán nem azt tükrözi, amire elsőre gondolunk.

A multiinstrumentalista jazz-zenész, Tálas Áron négyszer lép fel a Jazzfest Budapest rendezvényein. A Jazz.hu közönségszavazásán a legjobb jazzlemeznek Tálas Áron tavaly megjelent albumát választották, de a zongorista-dobos a jazz-zongoristák között is hol első, hol második helyezést vívja ki magának.

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005